Tipuri de Asigurari

Asigurarea de Viata

Asigurarea de viata este esentiala in special daca esti casatorit si ai copii sau daca ai parinti in varsta.

Este asigurarea care ii va proteja financiar pe cei care depind de venitul tau in cazul in care tu nu vei mai putea face acest lucru.

Pe langa riscul de deces, prin aceeasi asigurare poti acoperi riscuri suplimentare cum ar fi diverse tipuri de invaliditate, traume, spitalizare sau interventii chirurgicale.

O poti transforma si intr-un instrument de economisire, alegand sa primesti chiar tu, la sfarsitul contractului, suma asigurata plus castigul rezultat prin investirea unei parti din banii depusi de tine de-a lungul anilor.

Asigurarea de Locuinta

Locuinta reprezinta pentru majoritatea oamenilor cel mai valoros bun pe care il detin. Prin urmare, asigurarea pentru locuinta este una dintre cele mai importante polite pe care trebuie sa o inchei ca proprietar.

Pe langa asigurarea obligatorie, care acopera riscul de inundatii, alunecari de teren si cutremur, incheierea unei polite facultative, care iti protejeaza casa si bunurile de valoare de ravagiile fenomenelor naturale, de accidente, de vandalism sau de furt, te ajuta sa te bucuri in liniste de confortul pentru care ai muncit din greu.

Asigurarea de Sanatate

Ultimul lucru la care iti doresti sa te gandesti in cazul in care te confrunti cu o boala grava neasteaptata sau esti victima unui accident din care te-ai ales cu traume sunt costurile medicale pentru servicii de calitate.

O asigurare facultativa de sanatate te scapa de aceasta grija, acoperind servicii medicale precum consilierea medicala, consultatiile, analizele, investigatiile, interventiile chirurgicale, spitalizarea, fizioterapia sau recuperarea.

Asigurarea Auto

Zi de zi, autoturismul personal este expus la un numar mare de riscuri, de la avarii provocate de ciocniri, zgarieturi, incendii, trasnete sau copaci smulsi din radacini, la furt.

In timp ce asigurarea obligatorie de raspundere civila (RCA) acopera doar daunele provocate de asigurat unui tert, asigurarea facultativa (CASCO) va acoperi cheltuielile pentru orice paguba suferita de masina proprie.

Asigurarea de Calatorie

La prima vedere, asigurarea de calatorie nu pare o stringenta. Insa cum multi oameni aleg sa isi petreaca concediul pe meleaguri straine si cum ni se poate intampla sa ne accidentam sau sa ne imbolnavim subit oriunde si oricand, incheierea unei polite de calatorie este o decizie responsabila pentru a ne putea relaxa in vacanta fara a avea grija unor costuri medicale neprevazute.

Asigurarea de calatorie, pe care o poti folosi si daca pleci in interes de afaceri, pentru a studia sau pentru a munci, acopera riscuri precum boli neasteptate, accidente care iti pun in pericol sanatatea sau decesul survenit in urma unei boli subite sau a unui accident.

Asigurarea de Garantii

Asigurarea de garanţie se adresează companiilor care îşi asumă clauze de garantare în contracte comerciale cu parteneri interni şi/sau externi, în relaţii contractuale cu autorităţile de stat şi în relaţiile comerciale cu persoane juridice private.

Această formă de asigurare înlocuieşte scrisoarea de garanţie bancară şi deţine un avantj: nu mai este necesar un depozit de cash colateral sau ipoteca.

Asigurarea de Raspundere Civila Profesionala

Asigurarea de raspundere civila profesionala acopera raspunderea asiguratului angajata fata de clienti sau beneficiari pentru prejudiciile cauzate acestora, ca urmare a unor acte, fapte savarsite din culpa sa (erori, omisiuni, greseli proprii comise fara intentie), in timpul si/sau in legatura directa cu desfasurarea activitatii profesionale pentru care este autorizat. Asigurarea de raspundere profesionala are ca scop despagubirea celor ce suporta diverse pagube (materiale, financiare etc.) din vina anumitor profesionisti.

CARGO

Asigurarea bunurilor pe timpul transportului se adreseaza companiilor producatoare de bunuri (producatorilor); exportatorilor, importatorilor; altor companii ce presteaza servicii pentru acestea (case de expeditii, distribuitori etc). Se poate incheia de catre proprietarii bunurilor transportate. Este un produs flexibil care permite asigurarea bunurilor care fac obiectul transportului, inclusiv cheltuielile de transport, vamale, precum si alte cheltuieli asemanatoare.

In timpul unui transport se pot intampla diverse evenimente neplacute. Bunurile si marfurile pot fi avariate, distruse sau chiar furate. O decizie gresita sau neglijenta pot fi, astfel, cauze principale pentru pierderi financiare importante. Cu toate acestea, erorile sunt umane si imprevizibile si trebuie sa existe o posibilitate de a preveni orice astfel de neplacere.

CMR

Asigurarea de raspundere a transportatorului pentru marfa transportata in calitate de caraus. Obiectul asigurarii CMR il constituie raspunderea companiilor ce efectueaza transporturi nationale sau internationale cu vehicule (care sunt mentionate expres in polita de asigurare), pentru avarierea sau distrugerea marfurilor incredintate pentru transport.

Primeste oferta de la fiecare furnizor si alege-o pe cea care ti se potriveste! Personalizeaza-ti polita!